• 11987654321

 • 83 Andy St. Madison NJ 78002

Asociația Plai Transilvan

Cine suntem?

Asociația Plai Transilvan este o organizație non-profit, cu beneficiu public, fondată în anul 2013 la Oradea.

Prin activitățile asociației, dorim să cultivăm: abilități de viață sănătoase, prin proiecte de educație non-formală; atitudine civică proactivă, prin acțiuni de voluntariat, implicare comunitară și antreprenoriat; consolidarea identității românești, prin promovarea tradiției și a culturii noastre.

Viziunea noastră este cea a unei societăți românești solidare, cu oameni implicați civic, promovând autenticitatea și schimbarea pentru binele comunității.

Misiunea noastră este să conectăm oameni creativi și resurse inteligente, clădind o societate prosperă, coezivă și sănătoasă, în care copiii să dobândească abilități de viață cât mai utile și sănătoase, tinerii să devină implicați în comunitate, iar cetățenii să fie bine informați, proactivi și mândri de identitatea lor culturală.

Printre valorile de bază ale asociației noastre se regăsesc:

 • solidaritatea cu ceilalți;
 • implicarea civică;
 • autenticitatea;
 • schimbarea spre binele comunității;
 • respectul pentru alteritate;
 • responsabilitatea pentru acțiunile noastre;
 • onestitatea;
 • profesionalisumul în tot ceea ce facem.

Ce facem?

Dintre proiectele noastre de suflet, pe care le derulăm anual în mai multe ediții se numără:

 • ”Spune-mi o poveste!” este o colecție de povești clasice, educative și terapeutice, care fac ca România de azi să fie mai frumoasă. Cu ajutorul unei echipe de artiști, actori sau studenți la actorie, spunem povești copiilor. Celor obișnuiți, care vor să descopere lumea poveștilor, care nu au acces la carte ori bibliotecă, celor care au de înfruntat o teamă sau o provocare, celor nevăzători, celor cu nevoi speciale, tuturor. Poveștile le puteți asculta abonându-vă la canalul nostru de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCH4pVNZihSF69euDPULxVbQ sau accesând website-ul https://plaitransilvan.ro/2021/12/23/spune-mi-o-poveste/.
 • ”Voluntarii în acțiune” este un demers anual de voluntariat și caritate, prin care colectăm și dăruim celor în nevoie bunuri de primă necesitate precum: hrană, materiale sanitare, rechizite, cărți, la care mereu adăugăm un strop de bucurie. Prin acest proiect, anul trecut, în 2021, am reușit să sprijinim peste 500 de persoane vulnerabile – copii fără familie, cu dizabilități, cu boli rare sau grave și familii nevoiașe – ajutate cu resurse necesare (rechizite, cărți, obiecte de igienă, îmbrăcăminte, materiale de protecție, echipamente sanitare, alimente etc.) și peste 10 școli sau centre de zi dedicate îngrijirii copiilor cu: rechizite, materiale de igienă personală, materiale educative, voluntari.
 •  ”Solidari pentru o lume mai bună” este primul și cel mai vechi proiect al nostru, care se derulează aproape anual. Este o inițiativă a solidarității cu oamenii având nevoi speciale. În acest proiect conectăm voluntari cu tineri speciali pe care îi sprijinim, promovând grija față de cei din jur și empatia socială, dar totodată și inițiativa civică. În repetate rânduri am reușit să dotăm cu bunuri necesare centre școlare pentru copii prin fonduri colectate în urma unor târguri caritabile unde s-au vândut creații ale beneficiarilor, membrilor sau voluntarilor asociației.

De ce participăm la Accelerator?

Am ales să fim parte din Programul Accelerator ONG din necesitatea de a ne clarifica direcția strategică și de a accelera dezvoltarea organizației noastre.

Suntem recunoscători vouă, echipei de management pentru că ne oferiți ocazia să devenim mai buni în ceea ce facem. Recunoscători finanțatorului pentru că sprijină societatea civilă din România, inclusiv ONG-urile de la firul ierbii, care doresc să crească. Recunoscători coach-ului nostru, Luca Ciubotaru, care, cu răbdare și pricepere, ne ajută ca drumul dezvoltării organizaționale să fie plin de învățăminte și sens.

Cum intrăm în contact?

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Fundația World Vision România și beneficiază de o finanțare în valoare de 237.337 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.orgInformații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.