• 11987654321

  • 83 Andy St. Madison NJ 78002

Asociația IDEI

Cine suntem?

Asociația IDEI este o organizație nonprofit fondată de un grup de tineri vizionari care se străduiesc să creeze o Europă inovatoare, tolerantă și pe deplin conștientă, care să ofere tuturor rezidenților săi șanse egale.

Asociația IDEI este concepută pentru a fi o sursă de idei, dezvoltare și inovare în educația tinerilor și un factor activ de conștientizare cu privire la trei piloni principali de lucru:

  1. Educație;
  2. Mediu și schimbări climatice;
  3. Egalitatea de șanse, indiferent de sex, rasă, statut social sau proveniență.

 

Pentru a realiza acest lucru, principalele noastre activități sunt:

  • Oferim resurse și oportunități educaționale tinerilor pentru a-i sprijini în dezvoltarea profesională și personală;
  • Încurajăm cetățenia activă a tinerilor în probleme globale (probleme de mediu, discriminare etc.) și necesitatea cooperării internaționale;
  • Derulăm și implicăm tinerii în mobilități internaționale și activități creative prin intermediul proiectelor desfășurate pe teme precum antreprenoriat, inovare socială, turism sustenabil, combaterea schimbărilor climatice și protecția mediului.

Ce facem?

Munca noastră beneficiază semnificativ de parteneriate strategice, atât naționale, cât și internaționale, și suntem în proces de construire a unei rețele variate și semnificative de organizații partenere.

Astfel, cu sprijinul acestor parteneriate, derulăm și avem planificate în viitorul apropiat, o generație de proiecte cu sens privind dezvoltarea sustenabilă a organizațiilor de tineret, precum și a actorilor relevanți din domeniul tineretului.

Toate demersurile din această arie vor fi desfășurate sub umbrela European Green Deal, Asociatia IDEI fiind desemnată de curând Ambasador al Pactului Climatic European.

De ce participăm la Accelerator?

Am ales să luăm parte la programul Accelerator ONG pentru a beneficia de sprijin profesional astfel încât să ne putem pozitiona strategic în context național și international și să putem crește calitatea activităților desfășurate și a proceselor interne.  

Cum intrăm în contact?

Facebook:  Asociația IDEI

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Fundația World Vision România și beneficiază de o finanțare în valoare de 237.337 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.orgInformații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.