• 11987654321

  • 83 Andy St. Madison NJ 78002

Asociația Centrul de Performanță Before&After School CONIL

Cine suntem?

Bazat pe conceptul de educație incluzivă, CONIL se naște din dorința de a oferi o șansă tuturor copiilor, tipici dar și atipici. Astfel, ajutăm la formarea și educarea tuturor copiilor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect.  Asociația CONIL a luat ființă în anul 2010 la inițiativa dnei Adela Hanafi, fondator, ca urmare a unei experiențe personale de mamă a unui copil cu dizabilități, din dorința de a da o șansă reală la educație, integrare și incluziune socială a copiilor și tinerilor cu diferite dizabilități – autism, sindrom Down, retard mediu, epilepsie, tetrapareză spastică, etc.

MISIUNE: A da o șansa tuturor copiilor, tipici dar și celor atipici, pentru a ajuta la formarea și educarea lor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect.

VIZIUNE: O societate tolerantă, în care copiii și tinerii cu dizabilități să se bucure de toate drepturile cuvenite!

VALORI & PRINCIPII: Dorința de a vedea copiii cu nevoi speciale  integrați în societate și în plin proces de recuperare. 

 

Ce facem?

  • Bazat pe conceptul de educație incluzivă, CONIL se naște din dorința de a oferi o șansă tuturor copiilor, tipici dar și atipici.

Astfel, ajută la formarea și educarea tuturor copiilor printr-un concept nou, liber, bazat pe iubire, empatie si respect. Misiunea noastră? Un copil special recuperat și integrat!

OBIECTIVE:

  • Șansă reală la educație
  • Integrare și incluziune socială
  • Sprijin și ajutor pentru părinți, în susținerea unui program de terapie constant și pe termen lung

Programul 8-18 oferă copiilor speciali continuitate și mai multe rezultate, iar părinților posibilitatea de a se reintegra social, în cadrul muncii și de a petrece mai mult timp de calitate.

PROIECTE:

Bursa De Școlarizare.

Educatie. Terapie. Sport.

Metodologia CONIL prezinta avantaje pentru copii, familii și societate și garantează un mediu educațional bazat pe incluziune, acceptare, sprijinul reciproc și practica pentru copii cu dizabilitati într-un program alături de copii care se dezvolta în mod obișnuit.

Atipic Party

Integrare. Distracţie. Magie.

Donează o jucărie, un tort, un cadou special sau contravaloarea prestației unei trupe de animatori și fă ca ziua de naștere a 200 de copii speciali ai Lumii CONIL să fie una cu adevărat MEMORABILĂ!

Un mega party organizat pentru toți copiii speciali ai Lumii CONIL născuți în luna respectivă! O petrecere plină de culoare, cadouri, confetti, animatori, tort dar cel mai important, alături de PRIETENI!

Grădina Senzorială CONIL

Grădinile senzoriale oferă un spațiu liniștit în care copiii cu nevoi speciale se pot relaxa și se pot bucura de împrejurimi, oferind stimulare vizuală, auditivă sau tactilă. Beneficiari: 300 de copii speciali. Un mediu multi-senzorial special conceput pentru a antrena simțurile, aceste grădini sunt adesea folosite pentru copiii cu nevoi speciale sau ca terapie pentru cei cu tulburări de procesare senzorială.

Share your birthday

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor. Sărbătorește-ți ziua de naștere cu CONIL și ajută copiii speciali să primească terapie și educație adaptată pentru ei.

Clubul pentru adolescenți

învățăm adolescenții să spună „Și eu POT!” Proiect pilot inițiat de Asociația Conil în colaborare cu Georgiana Mihalcea,  – psihopedagog, autor al serialului „La braț cu autismul”.

Mama super eroina mea

Mama unui copil cu nevoi speciale, nu are vacanță sau zile de întrerupere. Este un super-erou pentru copilul ei. Dar din când în când, îi oferim un super răsfăț și o pauză binemeritată!

De ce participăm la Accelerator?

CONIL este o realitate dezvoltată cu 5 centre, 350 de copii, dintre care 180 cu diverse dizabilități, cu o echipă de peste 100 de persoane și cu unele criterii de unicitate la nivel național. Pentru anii următori, CONIL dorește să transforme organizația atât din perspectiva managementului, cât și din perspectiva strategiei financiare și de strângere de fonduri, iar alăturarea acceleratorului de ONG-uri poate, de fapt, accelera această creștere.

Unde ne găsești?

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Fundația World Vision România și beneficiază de o finanțare în valoare de 237.337 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.orgInformații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.