• 11987654321

  • 83 Andy St. Madison NJ 78002

Pasul 3

Implementarea și monitorizarea strategiei

Cum ne punem pe treabă?

Am analizat, avem planul, iar acum ne punem pe treabă să îl punem în aplicare! Dar cum? Care vor fi primii pași? Desigur, acest proces depinde de specificul fiecărei organizații și al fiecărui plan strategic, așadar ONG-ul tău va avea o situație unică în ceea ce privește implementarea și monitorizarea.

La ce să fiți atenți în implementare?

Resurse

Metode și instrumente pe care le poți folosi

loveicon

Planul Operațional

Odată ce am finalizat Planul Strategic și avem obiectivele clare, ne putem apuca de planificarea implementării. Cel mai simplu instrument în acest sens este Planul Operațional.

Planificarea de tip Gantt

Odată ce știm ce avem de făcut este foarte util să avem și o planificare concretă într-un document, iar cel mai simplu instrument pentru asta este planificarea de tip Gantt.

Monitorizarea rezultatelor (KPI Reporting)

Un instrument foarte simplu pe care îl puteți folosi pentru a monitoriza rezultatele și implementarea strategiei este KPI Reporting / Dashboard. Vă prezentăm un model simplu și ușor de utilizat, pe baza informațiilor din planul strategic și operațional.

Gap Analysis

O metoda alternativă ce poate fi folosită în foarte multe contexte se numește "Gap Analysis" și se bazează pe un principiu extrem de simplu. Vă prezentăm pentru descărcare un model simplu, un model complex și un vizual.

Social Impact Assessment

Analiza impactului social este una dintre cele mai complexe activități, dar în același timp este o componentă foarte utilă atunci când o putem realiza. Am atașat aici un link cu un pachet de resurse creat de cei de la SoPact.
Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Fundația World Vision România și beneficiază de o finanțare în valoare de 237.337 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.orgInformații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.