• 11987654321

  • 83 Andy St. Madison NJ 78002

Asociația United Cristian AID Bunul Samaritean

Cine suntem?

Asociația Bunul Samaritean, este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 2000. Misiunea Asociație Bunul Samaritean este de a îmbunătați atât calitatea vieții adulților cu dizabilități, cât și a membrilor comunității (copii, familii și vârstnici) aflați în dificultate, cu risc de sărăcie, marginalizare și excluziune socială.

Viziune: #AlăturideEizidezi, construim viitorul!

Ce facem?

Asociația noastră include două case pentru 14 adulți cu dizabilități severe, un Centru de zi pentru peste 50 de copii proveniți din medii defavorizate cărora le oferim ajutor pentru îndeplinirea nevoilor de bază: masă caldă, duș, haine curate, sprijin la efectuarea temelor – implicându-ne activ în combaterea fenomenului de abandon școlar, consiliere psihologică și accesul la servicii medicale de bază.

Ne dorim să ajutăm cât mai mult și astfel ne-am  extins serviciile și către nevoile comunității. Acordăm sprijin copiilor care merg la liceu plătindu-le întretinerea la cămin și transportul. Pentru cei în nevoie, asociația ajută cu medicamente, alimente, pampers, îmbracaminte, transport gratuit către spitale sau comisiile de evaluare a gradului de handicap sau recuperare. Ajutorul cel mai mare a fost pentru 40 de familii care au primit curent electric; de asemenea, în satul Dobrinești, ce aparține comunei Nicorești s-au construit 18 case pentru tineri căsătoriți.

Încă de la începutul pandemiei, asociația a asigurat beneficiarilor din comunitate produse pentru igienă personală și a locuinței, pachete cu alimentele de bază și toate informațiile de care aceștia au avut nevoie, iar odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, am acomodat constant la sediul asociației noastre refugiați.

De ce participăm la Accelerator?

Pentru că avem nevoie să învățăm constant, pentru că avem nevoie să fim în contact, pentru că ne propunem să creștem mereu mai mult.  

Unde ne găsești?

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Fundația World Vision România și beneficiază de o finanțare în valoare de 237.337 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.orgInformații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.