• 11987654321

  • 83 Andy St. Madison NJ 78002

Asociația Montană Carpați

Cine suntem?

Înființată în 2008 de către un grup de iubitori de drumeții montane, Asociația Montană Carpați este o organizație neguvernamentală care promovează și activează pentru un turism montan responsabil și în siguranță.

Pe cât de necesară și benefică este apropierea noastră de natură, pe atât de importante sunt siguranța drumeților în munți și, în același timp, protejarea naturii. Cu cât mai mulți turiști ajung în zone sălbatice și greu accesibile, cu atât mai mare este riscul de accidentări, evenimente neplăcute și de distrugere sau deteriorare a habitatelor naturale.

Ce facem?

Infrastructură turistică – Lucrăm activ pentru o infrastructură de drumeție la standarde europene prin construcția de refugii montane, marcarea și recondiționarea traseelor de drumeție, repararea podețelor și amenajarea izvoarelor.

Educație montană – Implementăm proiecte de educație pentru copii și adulți prin care îi învățăm cum să fie în siguranță la munte, să se echipeze corect și cum să abordeze activitățile montane.

Responsabilitate față de mediu – Organizăm campanii de conștientizare și responsabilitate față de mediu cu accent pe zona montană pentru un viitor mai bun.

De ce participăm la Accelerator?

Am ales să fim parte din Accelerator ONG pentru a accelera capacitatea asociației. Am simțit că pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă a asociației și pentru a crea premisele unei dezvoltări durabile a comunității montane, avem nevoie de o intervenție la nivel de sistem. Și ne bucurăm că am făcut-o pentru că rezultatele se văd, mentalitățile se schimbă iar viitorul arată promițător.

Unde ne găsești?

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Fundația World Vision România și beneficiază de o finanțare în valoare de 237.337 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.orgInformații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.