• 11987654321

  • 83 Andy St. Madison NJ 78002

Asociația de Poveste

Cine suntem?

Asociația De Poveste a fost înființată cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județul Sibiu în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în comunitate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin.

Prin intermediul voluntarilor noștri venim în sprijinul a circa 250 de copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri sociale din județul Sibiu.

Mijloacele prin care ne îndeplinim misiunea sunt: activitățile desfășurate de voluntari în centrele de plasament, ateliere de art-terapie și psihoterapie, cursuri extra-școlare și de dezvoltare personală, programe de orientare profesională, ateliere (re)creative, ieșiri și excursii în afara centrelor de plasament.

Toate acestea sunt realizate cu sprijinul și sub îndrumarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Ce facem?

Voluntariat în centrele de plasament

Voluntarii reprezintă motorul Asociației De Poveste. Toate activitățile noastre au loc cu sprijinul și datorită oamenilor care aleg să ofere din timpul lor în beneficiul copiilor din centrele de plasament și medii defavorizate.

Ateliere Art Terapie de grup

Sesiune săptămânale de psihoterapie de grup și individuale

Ieșiri și excursii în afara centrelor de plasament

Activități care vizează integrarea în comunitate a copiilor și tinerilor instituționalizați

Orientare în carieră

Activități de responsabilizare

Formare pentru voluntarii organizației și personalul centrelor de plasament

De ce participăm la Accelerator?

Am pornit Asociația De Poveste în anul 2017, din dorința de a sprijini copiii din centrele de plasament, o categorie socială cu multe nevoi neîmplinite. De-a lungul celor cinci ani de activitate am crescut frumos și mult. Acum ne aflăm într-un punct în care, pentru a putea continua, e nevoie să ne uităm la structura organizației și să punem la punct diverse aspect legate de organizare și modul de funcționare. Acceleratorul de ONG-uri a venit în cel mai bun moment, iar prin specialiștii pe care ni pune la dispoziție și modul de lucru cu aceștia, reușim să ne transformăm organizația exact așa cum avem nevoie pentru a deservi în continuare beneficiarii.

Cum intrăm în contact?

Proiect derulat de:

Proiectul este derulat de Asociația Young Initiative în parteneriat cu Fundația World Vision România și beneficiază de o finanțare în valoare de 237.337 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.orgInformații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.